Loading...
 
Καλάθι
Δυναμική Φαρμακαποθήκη
 
Article image
25η Σεπτεμβρίου 2022 - Παγκόσμια ημέρα Φαρμακοποιού
23/09/2022
Νέα - Ανακοινώσεις
 
FIP

25η Σεπτεμβρίου 2022 - Παγκόσμια ημέρα Φαρμακοποιού

O σύγχρονος φαρμακοποιός

 

Με το ρόλο του να αλλάζει και να εξελίσσεται διαρκώς, ο σύγχρονος φαρμακοποιός, έχει φθάσει σήμερα να συγκαταλέγεται μεταξύ των πρωταρχικών επαγγελματιών υγείας. Μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, ο φαρμακοποιός ήταν ο επαγγελματίας υγείας που παρασκεύαζε, ήλεγχε και διακινούσε τα δικής του παρασκευής φαρμακευτικά  σκευάσματα. Η εκρηκτική ανάπτυξη της βιομηχανίας και της επιστημονικής έρευνας έφερε την επικράτηση του τυποποιημένου φαρμάκου με αποτέλεσμα ο ρόλος του φαρμακοποιού να μετατοπιστεί σημαντικά προς τη συμβουλευτική υποστήριξη, κατά τη διάθεση των φαρμάκων προς τους ασθενείς.

Με τον ερχομό της πανδημίας του Covid-19,  οι φαρμακοποιοί κλήθηκαν , παράλληλα με γιατρούς και νοσηλευτές, να αντιμετωπίσουν από το πόστο τους, τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων χρόνων σε παγκόσμιο επίπεδο, στην οποία και ανταποκρίθηκαν με αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό. Η αδιάκοπη λειτουργεία των φαρμακείων, η φαρμακευτική αλλά και ψυχολογική στήριξη των ασθενών υπό συνθήκες πρωτόγνωρες και απαιτητικές, ανέδειξαν τον φαρμακοποιό ως έναν από τους κυριότερους συμβούλους πρωτοβάθμιας υγείας.

Στη ΔΥΝΑΜΙΚΗ Φαρμακαποθήκη, στις 25 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού, δίπλα στα φαρμακεία συνεργάτες μας.

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλες και όλους εσάς, τους φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακοποιών, που με την εμπειρία και τη γνώση σας, μας στηρίζετε καθημερινά, παρέχοντας μας συμβουλές, πρακτική και ψυχολογική υποστήριξη, προάγοντας με το έργο σας την παγκόσμια υγεία.

Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ Φαρμακαποθήκη παραμένει σταθερά στο πλευρό σας, χτίζοντας σχέσεις αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης.  Συνεχίζει καθημερινά να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας φροντίζοντας για τις ανάγκες σας, συμβάλλοντας με τον δικό της τρόπο στη διευκόλυνση του έργου σας.
Developed by LogicOne